1.5.2022. 20:15
1
Pokrenuta peticija da se Grbavica nazove po Ivici Osimu: "Toliko mu dugujemo"
Samo nekoliko sati nakon smrti Ivice Osima, pokrenuta je online peticija da se stadion FK Željezničar, Grbavica, nazove po Ivici Osimu.

"Švabo je bio utjelovljenje Željezničara. Najmanje što možemo uraditi za njega jeste da učinimo da njegovo ime živi vječno. Živio nam Osim dragi, gospodar familije", navodi se u opisu.

Kao fudbaler Osim je 10 godina proveo u redovima Željezničara, a kao trener osam. Bio je i legenda Jugoslavije. S reprezentacijom bivše države igrao je finale Europskog prvenstva u Italiji 1968. godine.

U peticiji možete glasati i vi i to na OVOM linku. 

Osim je 1. aprila 2017. godine svečano otvorio istočnu tribinu Stadiona Grbavica. Ni tada nije krio emocije. 

"Nisam nikada vidio bolji teren na Grbavici. Kamo sreće da je ovako bilo ranije. Samo zajedno možemo sve. Zahvaljujem se svima koji ste došli. Šteta što vas ranije nije bilo toliko”. 


(Patria / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.