2.5.2022. 21:45
0
Kancelar Njemačke Scholz: Sankcije Rusiji neće biti povučene sve dok se ne postigne mirovni sporazum sa Ukrajinom
Kancelar Njemačke Olaf Šolc (Scholz) je poručio da sankcije Rusiji neće biti povučene sve dok se ne postigne mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine.

U razgovoru za ZDF je izjavio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin pogriješio kada je mislio da će njegova zemlja dobiti dio ukrajinskog teritorija, proglasiti kraj neprijateljstva te nakon toga da će Zapad povući sankcije.

- Nije razmišljao o ukrajinskoj operaciji u cijelosti. Nije razmišljao o tome da će Ukrajina pružiti takav otpor. Nije razmišljao o tome da ćemo ih podržati da mogu dugo izdržati. Nećemo povući sankcije sve dok ne bude sporazuma s Ukrajinom, a on to neće dobiti uz diktirani mir - poručio je kancelar Šolc. 

Izjavio je da ne namjerava posjetiti Kijev, a nakon što je od posjete odustao i predsjednik Njemačke Frank Valter Štajnmer (Frank-Walter Steinmeir), prenosi agencija Reuters.

Šolc se suočava sa sve većim brojem kritika zbog odnosa prema agresiji Rusije na Ukrajinu. Istraživanja pokazuju da većina Nijemaca podržava da se prekine isporuka ruskog plina, ali je malo vjerovatno da će se to desiti.  


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.