3.5.2022. 20:35
0
Na Ilidži obilježen Dan šehida, načelnik Muzur uručio bajramske hedije suprugama šehida
Drugog dana Ramazanskog bajrama u Multifunkcionalnoj sali Općine Ilidža upriličen je prijem za članove šehidskih porodica.

Nakon što su prošle godine bili roditelji, ovoga puta načelnik Općine Nermin Muzur ugostio je supruge šehida rođene 1950. godine i starije, a susret s njima organizovala je Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilidža. 

Ovom prilikom načelnik Muzur uručio im je simbolične bajramske hedije, ali i saslušao njihova pitanja, te poručio kako su vrata Općine za njih uvijek otvorena. 

- Održao sam proteklih godina mnogo političkih govora, ali pred vama i u ovakvim prilikama teško je kontrolisati emocije. Izuzetno je teško nositi tugu i bol zbog gubitka najmilijih. Ipak, znajte da je Općina Ilidža uvijek tu i da su naša vrata za vas uvijek otvorena - poručio je, između ostalog, načelnik Muzur. 

Danas je tradicionalno obilježen i Dan šehida. U džamijama i na mezarjima na teritoriji općine Ilidža proučen je Jasin-i-Šerif, a počast najhrabrijim bosanskohercegovačkim sinovima i kćerima odata je i učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća. 

Delegaciju Općine Ilidža predvodio je načelnik Muzur sa predsjedavajućim Općinakog vijeća Tarikom Stambolićem i njegovim zamjenikom Redžom Lemezanom. 


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.