5.5.2022. 9:45
0
U subotu obilježavanje godišnjice 'Bitke za ranjenike' u Jablanici
Polaganjem cvijeća na platou Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi" u Jablanici će u subotu, 7. svibnja, u 12 sati biti obilježena 79. godišnjica "Bitke za ranjenike na Neretvi" i 77. godina "Pobjede nad fašizmom".

Tim povodom medijima će se obratiti načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović, predstavnici SABNOR-a BiH, kao i predstavnici državnih izaslanstava s prostora bivše Jugoslavije, najavili su organizatori.

U okviru svečane akademije bit će organiziran i kulturno-umjetnički program.

Programom je također predviđeno spuštanje 79 karanfila u Neretvu, polaganje cvijeća i odavanje počasti svima koji su, kako se ističe u najavi, svoje živote dali za slobodu.

Organizatori su također napomenuli kako će obilježavanju nazočiti brojna izaslanstva antifašista iz BiH i regije, kao i predstavnici političkih stranki te udruženja koja baštine antifašističku tradiciju na ovim prostorima.

"Dolaskom u Jablanicu nećemo samo obilježiti 'Bitku na Neretvi' i 'Pobjedu nad fašizmom', već nastaviti borbu za očuvanje antifašističkih vrijednosti, antifašističkih spomenika, kao i prava i slobodu svakog pojedinca, bez obzira gdje se nalazio", stoji u najavi.

Obilježavanje organiziraju SABNOR BiH, OO UABNOR Jablanica, Društvo "Josip Broz Tito", Muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi" iz Jablanice i Općina Jablanica.

(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.