7.5.2022. 13:42
0
Komšić i Nikšić u Jablanici se družili sa najmlađim antifašistima
Veliki broj antifašista iz BiH i regije danas se okupio u Jablanici kod Muzeja „Bitke za ranjenike na Neretvi“ kako bi obilježili 79. godišnjicu čuvene bitke u Drugom svjetskom ratu, i 77 godina pobjede nad fašizmom.

U Jablanicu su danas stigli i predsjednici DF-a i SDP BiH Željko Komšić i Nermin Nikšić sa delegacijama, a Komšić će i kao član Predsjedništva BiH položiti cvijeće.

Jutros je prvo otvorena izložba u Muzeju Bitke za ranjenike nakon čega su se prisutni uputili na zvaničnu ceremoniju obilježavanja godišnjica. 

U Jablanicu su stigli predstavnici SABNOR-a BiH, Općine Jablanica, republičkih organizacija antifašista, kantonalnih organizacija udruženja antifašista, udruženja antifašista iz BiH, političkih organizacija te brojni građani. 


(Patria/Admir O.)

Komsic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.