8.5.2022. 11:29
0
Šepić: Optužbe za izdaju moraju objasniti Izetbegović, Konaković i Radončić
Izjave koje je sinoć iznijela Nevenka Tromp o načinu na koji se član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda odnosio prema pripremi i podnošenju revizije presude protiv Srbije lede krv u žilama i traže jasno očitivanje i odgovor druge strane- navodi Senad Šepić, lider Nezavisnog bloka i jedan od čelnika Koalicije Država.

Svjesni smo poniženja koje nam je priređeno kad je portir u Hagu odbio da uopće primi ‘dokumentaciju’ koju su poslali iz Sarajeva, kao i likovanja vlasti i medija iz Srbije i entiteta RS.  
Zbog nesposbnog, očito korumpiranog, a sasvim vjerovatno i izdajničkog bošnjačkog rukovodstva istina o agresiji i genocidu nad BiH i bošnjačkim narodom nije dobila pravnu, međunarodnu potvrdu. 

Naš narod i država Bosna i Hercegovina imaju obavezu i pravo na istinu. 

Svi akteri koji su bili odgovorni za ovo pitanje, od tadašnjeg člana Predsjedništva BiH, tima za pripremu revizije, ranijeg agenta za zastupanje pred sudom i ambasadorice BiH u Holandiji moraju cjelokupnoj javnosti, posebno porodicama stradalih i žrtava jasno objasniti svoju ulogu i odgovoriti na ove upite, piše Šepić. 

Ovo pitanje ne smije postati dnevna politika, ali izdaju po ovom pitanju bilo kome, naš narod zaboraviti i oprostiti neće.

S druge strane, član Predsjedništva Komšić optužuje za drugu vrstu izdaje vezane za usvajanje izbornog zakona dvojicu drugih aktera. Imali su, kaže namjeru, radili u tom pravcu, ali nisu uspjeli, jer je ta priča o izmjenama izbornog zakona na kraju propala. 

Sve su ovo teška i bolna saznanja o ljudima koji u naše ime preuzimaju prava da pregovaraju.

Zato, očekujem da i jedni i drugi svoje uloge pojasne i narodu račun polože, jer, takvima ne bismo smjeli dati mogućnost da ponovo u naše ime odlučuju i naprave izdaje - zaključio je Senad Šepić. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.