9.5.2022. 15:38
1
Husein Mujanović, bivši pripadnik Armije RBiH, u Beogradu osuđen na 10 godina zatvora
Husein Mujanović, bivši pripadnik Armije RBiH, osuđen je danas u Beogradu na 10 godina zatvora zbog, kako se navodi, zlostavljanja srpskih civila.

Podsjećamo da je Mujanović 6. jula 2020. godine prvostepenom presudom osuđen na 10 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu poništio tu presudu i cijeli slučaj vratio na početak.

Mujanović je, prema optužnici, kao upravnik vojničkog pritvora držao zatvorene oko 30 srpskih civila, bez zakonskog osnova i bez odluke nadležnog organa, prenose srbijanski mediji.

Dalje je navedeno kako se Mujanović prema civilma odnosio nehumano te im je nanio teške duševne patnje. Mujanović se, podsjećanja radi, tokom suđenja izjasnio da nije kriv.

On je uhapšen 2018. godine na graničnom prelazu između naše zemlje i Srbije. Od tada se nalazio u pritvoru u Srbiji.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.