16.5.2022. 13:40
0
Delegati iz RS-a odbili povećanje plata policajcima: "Nevjerovatno je da nas niko ne prima i ne doživljava"
Dom naroda PS BiH danas nije usvojio Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Zahtjevu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Za je bilo 10 delegata, četiri protiv, jedan suzdržan. Četiri glasa protiv su četiri delegata iz RS-a zbog čega nije bilo entitetske većine. Ni nakon glasanja po skraćenom postupku nije bilo entitetske većine, te je zakon upućen u redovnu proceduru.

Danas je uoči sjednice na platou Parlamenta BiH oko 200 policajaca iskazalo svoje nezadovoljstvo i zatražilo da vlast konačno usvoji povećanje plaća.   

Dragan Krvavac, predsjednik Saveza sindikata policijskih organa BiH koje čini SIPA, DKPT, GP BiH kazao je danas da policajci protestom izražavaju nezadovoljstvo koje se nakupilo proteklih 14 godina.

"Tražimo samo nešto što su nam uzeli prije 14, odnosno 8 godina i smanjivali, a sebi dizali plate. Gledajući te ljude koji rade u tim institucijama svi se vrte ukrug ravno 30 godina. Nevjerovatno je da policija dođe ovdje na proteste, ali ćemo vjerovatno ući u štrajk. Ne želimo više da razgovaramo po kafanama privatnim, telefonima, nego u institucijama da smo poštovani kao reprezentativan sindikat. Obratili smo se svim članicama EU, SAD i ubuduće ćemo to raditi ako treba da pišemo pisat ćemo. Nevjerovatno je da nas niko ne prima i ne doživljava. Držat ćemo se zakona, ali ćemo donositi dalje odluke", kazao je Krvavac.  



(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.