17.5.2022. 19:00
2
Najveći trgovac iz bh. entiteta RS uskoro u Sarajevu: Na "udaru" Mercator Ložionička?
Crvena jabuka čiji je vlasnik Tropic, vodeća kompanija iz domena maloprodaje sa centralnim sjedištem u Banjoj Luci, u velikoj je ekspanziji na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), dok su pripreme oko zvaničnog dolaska na sarajevko tržište uveliko u toku.

Ono što saznaje Source.ba, vlasnici Tropic marketa, koji stoje iza Crvene jabuke, opasno pripremaju teren. Na "udaru" je Mercator Ložionička, koji je samo u posljednjih mjesec dana napustilo ili je u fazi napuštanja oko 12 radnika.

Svi oni već su u fazi potpisivanja ugovora sa Crvenom jabukom, nakon što im je ponuđena bolja plaća i uslovi rada. 

Inače, investitori koji su vlasnici Tropic marketa, predstavljaju najveći maloprodajni lanac u bh. entitetu RS.

Kako je ranije pisao Biznis info, Crvena jabuka je nedavno osnovana radi širenja na području Federacije Bosne i Hercegovine i već ima objekte u nekoliko gradova, kao što su Kakanj, Jajce, Bihać. 

No, sada prvi put na velika vrata siže i u velike gradove -  Sarajevo i Tuzlu i s tim u vezi najavili su da će zaposliti čak 182 radnika. Prijave su već završene dok proces selekcije, odabira radnika i obuke još uvijek traje.

U Sarajevu će prvo biti otvoren gastro market na Marin Dvoru, za koji kažu da će Sarajlijama i svima koji budu posjetili ovaj grad, donijeti novo gastronomsko iskustvo. 


Foto: Biznis info 

– Novi market donijet će pravo gastronomsko iskustvo svim Sarajlijama i onima koji se nađu u posjeti ovom gradu – najavili su ranije iz kompanije. 

Međutim, iako smo uputili pitanja o tačnom datumu otvaranju novog marketa, nismo dobili zvanične potvrde kada bi se to moglo dogoditi. Dobili smo potvrdu da su određeni ljudi već primljeni na obuku, ali da će zvaničan datum otvaranja biti objavljen naknadno.

Preuzimanje Mercatora?

Inače, kompanija je još mnogo ranije potvrdila da je zainteresovana za preuzimanje poslovnica Mercatora u Bosni i Hercegovini, iako za Source.ba nisu željeli precizirati da li je "na udaru" Mercator Ložionička.

Nedavno je iz Tropica za medije potvrđeno samo da pregovori i dalje traju. Ono što je nesvakidašnje jeste da su iz ove kompanije prvo "pikirali" radnike koji su zaposleni u Mercatoru Ložionička, ponudivši im bolje uslove rada, potvrdio je za Source.ba izvor. 

Inače, tržište FBiH u ovom trenutku je dosta unosnije zbog veličine i nešto boljih ekonomskih kretanja te je razumljiv i interes investitora.



(Aldina R.) 

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.