18.5.2022. 19:46
0
Ministar Avdić primio državne prvakinje - košarkašice Play Offa
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas košarkašice Play Offa. One su prije nekoliko dana u majstorici finalne serije play-offa Prvenstva BiH savladale banjalučke Orlove i osvojile trofej prvakinja Bosne i Hercegovine.

Ministar Avdić iskoristio je priliku da čestita na tituli, kazavši da su one  odradile zaista sjajan posao i donijele titulu u Sarajevo, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Ministarstvo kulture i sporta KS sve ove godine finansijski podržava rad ovog kluba, siguran sam da ćemo to nastaviti i u budućnosti. Smatram da trebamo dati značajniju finansijsku podršku, iskreno vjerujem da ćemo biti u mogućnosti dati sredstva koja smo planirali u budžetu, uz participaciju Turističke zajednice KS, kao stalnog partnera koji podržava oblasti sporta i kulture. Iskreno vjerujem da će djevojke nastaviti sa dobrim sportskim rezultatima - izjavio je Avdić. 

Trener Play Offa Armin Šećerović zahvalio je ministru Avdiću, koji im je najveća podrška u protekloj izvanrednoj sezoni u smislu finansijskih izdvajanja.  

- Bez sredstava od Kantona Sarajevo ne bismo mogli da se takmičimo u ovoj ligi, a kamoli da osvojimo prvenstvo - naveo je Šećerović.  

Na današnjem sastanku bilo je govora i o planovima za budućnost. Prema Šećerovićevim riječima, fokus je na na regionalnoj ligi, te se nadaju da će, uz najavljenu podršku  Ministarstva kulture i sporta KS i u tom rangu takmičenja postići zapažene rezultate.  

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.