20.5.2022. 19:45
0
Autoceste FBiH objavile tender za nastavak izgradnje tunela Hranjen
Javno preduzeće Autoceste FBiH danas je objavilo tender za izgradnju tunela Hranjen - Faza I - nastavak LOT 1 (iskop i izrada primarne podgrade glavne i servisne tunelske cijevi) i početak radova LOT 2 (ugradnja dijela sekundarne tunelske obloge).

- Znamo koliko je ovaj projekt važan za Bosanskopodrinjski kanton, za kvalitetno povezivanje sa Sarajevom i ostatkom zemlje, a nastavak realizacije i ubrzanje investicije u ovaj projekta smo postavili kao jedan od glavnih ciljeva nove Uprave - izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora iznosi 32.500.000 KM bez PDV-a, a rok za otvaranje ponuda je 30. juni 2022.

Planirano je da se za iznos odobrenih sredstava nastavi iskop i ugradnja primarne podgrade u glavnoj i servisnoj tunelskoj cijevi sa  južne/izlazne strane kao i ugradnja dijela sekundarne tunelske obloge sa obje strane tunela Hranjen (sjeverne/ulazne i južne/izlazne strane), saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.




(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.