21.5.2022. 16:58
0
Lideri stranaka: Bećirović nije plan B Čovića, neka SDA podrži Komšića
Denis Bećirović je zajednički kandidat Trojke, ali i šire opozicije, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu.

Na pres-konferenciji su se obratili lideri stranaka Nermin Nikšić, Fahrudin Radončić, Nermin Ogrešević, Fuad Kasumović, Damir Marjanović i Elmedin Konaković. Nikšić je kazao da su značajan period radili, razgovarali s jednim ciljem.


„Ne da bismo se suprotstavili SDA-u, nego da mijenjamo odnose i sistem. Vidjeli ste i sami u ovoj krizi bila potpuno bez konzularno diplomatske mreže. Naravno da je tako kada se imenuju rođaci, a mi želimo najsposobnije ljude koji će raditi u interesu BiH. Neće završiti na ovome it će još partija koje će nas podržati“, kazao je Nikšić.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je da je okupljanje opozicije presedan koji nakon agresije nikad nije viđen te da je bilo pokušaja ali ne na ovaj način. "Da smo razmišljali o nama lično i o našim strankama vjerovatno bi danas držali više pres konferencija. Mi smo se opredijelili za jednu potpuno drugačiju stvar. Zahvaljujemo se Bećiroviću što je pristao da bude najizloženiji. Da se iko bavio matematikom mi bi danas bilo s ove druge strane", rekao je Konaković.

Istakao je da je trebalo vremena da se napravi taj put.

„Još jedan spin kreiraju režimski mediji da je Bećirović neki Plan B Čovića. Pozivam SDA ako smatra to krucijalnim da podrži kandidaturu Željka Komšića“, kazao je Konaković.  Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i predsjednik Bh. inicijative, na predstavljanju Denisa Bećirovića, kazao je da će podnijeti ostavku na funkciju gradonačelnika ako Bećirović ne pobijedi.

"Presretan sam i zadovoljan što smo se uspjeli dogovoriti da Denis Bećirović bude naš zajednički kandidat. Glavni je cilj samoproglašenog bega Izetbegovića koji se bori navodno za državu, a čini da zapad na nas gleda kao na radikalce, konačno smjenimo. Ubjeđen sam u pobjedu, i ako to ne bude tako podnijet ću ostavku na svoju poziciju gradonačelnika Zenice, kazao je Fuad Kasumović Bosanskohercegovačke inicijative.

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a kazao je pak, da je ovo kontinuitet podrške za Bećirovića, jer je NES bio uz njega i 2018. godine.

„Samo zajedno možemo voditi sve složene procese koji su pred nama. Ne sumnjam u priliku i njegovu pobjedu“, kazao je Ogrešević.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić kazao je da danas prisustvuju najvažnijem trenutku nakon završetka agresije na Bosnu i Hercegovinu.

- Prvi put mi imamo ujedinjenu opoziciju sa mnogo iskustva, znanja, pameti i ideja kako da Bosna i Hercegovina bude stabilna država na evropskom putu, država bez podjela, država u kojoj neće biti prvog, drugog, trećeg ili četvrtog reda patriota i država koja će znati da sredi svoje međuentitetske i međunacionalne, ali i unutarnacionalne odnose“, kazao je Radončić.


(Patria/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.