26.5.2022. 19:15
0
Crnadak kritikovao Stanivukovića zbog sastanka sa Schmidtom u Banjoj Luci
Narodna skupština se ne poštuje ispraznim pričama predstavnika vlasti, nego se poštovanje dokazuje primjenom usvojenih zaključaka. Zato, budući da se bliži 10. juni, rok koji je NSRS usvojila za vraćanje nadležnosti sa nivoa BiH, pitam SNSD da li tog dana zvanično osnivamo Vojsku Republike Srpske i Upravu za indirektno oporezivanje Republike Srpske? – pitao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

On je rekao da je SNSD-ovo pozivanje na zaključke Narodne skupštine RS, kritikujući gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog sastanka sa Christianom Schmidtom, najblaže rečeno, cinično, prenosi N1.

“Ko usvaja zaključke pa ih poslije ne provodi? Mogao bih nabrojati desetine bombastično najavljenih zaključaka koje je SNSD pogazio. Jesu li se prvi pognute glave vratili u zajedničke institucije BiH nakon dogovora i zaključka da nema donošenja odluka na tom nivou zbog nametnute Inzkove odluke? Je li osnovana Agencija za lijekove Republike Srpske? Jesmo li otjerali strane sudije iz Suda BiH i da li smo možda počeli sa razgovorima o mirnom razdruživanju? Naravno da nismo, sve to bile SNSD-ove šarene laže. Ali, pored toga, nije uopšte naivno kako, koristeći današnji sastanak, podmuklo napadaju i Srpsku pravoslavnu crkvu i Srbiju. Njima direktno ništa ne smiju reći, ali to rade indirektno hinjski, napadajući PDP za potpuno istu stvar koju su učinili patrijarh i predsjednik Srbije”, naveo je Crnadak.


(Admir O.)

CrnadakRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.