27.5.2022. 15:47
0
Čović: Izbora će biti, ne vidim zašto ih ne bi bilo? Ostvarit ćemo ubjedljivu pobjedu
Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, danas je komentarisao izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, za kojeg je kazao "da on sam vidi kako mu je vrijeme istaklo".

Zasmetale su Čoviću Izetbegovićeve izjave oko političkog uređenja Bosne i Hercegovina.

- Izetbegović o manjinama već dugo priča i vidi da mu je isteklo vrijeme po puno elemenata vođenja politike kako je on vodi. U zadnjih nekoliko dana sam intenzivno razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice i rekao sam im da je pokušaj prikrivanja građanskog uređenja u unitarnoj BiH najbolji put da se BiH sruši, rekao je Čović.

On kaže da iza građanskog uređenja krije vizija "vladanja Bosnom i Hercegovinom", i to onih koji zagovaraju takvo političko uređenje.

- To je brutalna izmjena sadašnjeg Ustava BiH. Kada Hrvati govore da će izvršiti nekakav preustroj BiH onda je to antidejtonsko djelovanje. A kada se govori o građanskom uređenju, a svi vidimo šta se krije iza toga kroz komentare onih koji su uključeni u tu kampanju, jasno se vidi da je njihova vizija vladanje Bosnom i Hercegovinom, kazao je on.

Osvrnuo se Čović i na Izetbegovićeve izjave o političkom partnerstvu Hrvata i Bošnjaka. Kaže da je kontradiktorno u jednoj rečenici pozivati na partnerstvo, a onda u drugoj Hrvate nazivati manjinom.

- Moram biti iskren, u jednoj izjavi koja ima deset rečenica vidjet ćete mnogo kontradiktornosti. U jednoj rečenici vas pozove na partnerstvo, a onda vam pošalje poruku da ste manjina i da nemate pravo na neke vaše stvari, ističe Čović.

Komentarisao je Čović i priču oko održavanja Općih izbora, te je rekao da će izbora biti 2. oktobra.

- Izbori su zakazani za 2. oktobar i njih će biti, ne vidim zašto ih ne bi bilo. Mi ćemo dati puni doprinos da budemo pripravni i da ubjedljivo dobijemo izbore. Uvjeren sam da ćemo imati bolje rezultat nego na prošlim izborima koje smo ocijenili kao najbolje, poručio je on.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.