27.5.2022. 21:20
0
Provjerite kakve vremenske prilike nas očekuju do kraja maja
Prema najavama meteorologa prvog dana vikenda se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini umjereno oblačno i nešto sunčanije prije podne. Krajem dana, padavine se očekuju i na sjeveru Hercegovine. Intenzivnije padavine uglavnom u sjevernim i ponegdje u centralnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu od 26 do 29 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovi i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva. 

U nedjelju bit će pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Početak iduće sedmice pratit će lokalni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 26 stepeni.

Posljednjeg dana maja najavljeno je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i istočnim područjima moguć je i kratotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu do 26 stepeni. 


(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.