28.5.2022. 10:01
0
Vukanović "zaradio" novu prijavu: Poznato kome je sada zasmetao i zašto
SNSD je Centralnoj izbornoj komisiji prijavio zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a Nebojšu Vukanovića, tražeži da se kazni on i njegova lista Za pravdu i red. Povod je Vukanovićevo gostovanje na BN televiziji, gdje je na sebi svojstven način kritikovao predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kao i čalnike stranaka koje su koalicioni partneri SNSD-a Dragana Čavića, Darka Banjca i Nenada Stevandića.

Vukanović je, očekivano, prokomentarisao ovu SNSD-ovu prijavu.

- Da se režim jako uplašio rezultata izbora u oktobru, i da najviše strahuje od novih i zdravih snaga, slobodnih i neucijenjenih ljudi, pokazuje i druga prijava koju je vladajući SNSD podnio CIK-u BiH protiv naše Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića. U prijavi SNSD navodi da sam u gostovanju u emisiji Puls na BN televiziji kod Suzane Rađen Todorić 12. maja uvrijedio njihovog predsjednika i lažnog oca nacije nazivajući ga uzurpatorom, te njegove satelite Nenada Stevandića i Dragana Čavića.

SNSD traži od CIK-a da se kaznimo ja i Lista za pravdu i red jer sam odgovarao na pitanja novinarke, te govorio o očekivanjima od opštih izbora u oktobru. Režim očito smatra da bi političkim protivnicima trebalo ušiti usta i svezati ruke dok ne prođu izbori, a da oni imaju pravo da kupuju glasove narodnim parama, ucjenjuju i vrše pritisak na građane, te izvlače novac iz javnih preduzeća i ustanova, vrše partijska zapošljavanja i ostale vrste zloupotreba kako bi došli do glasova.

Njihova drskost, licemjerstvo i bezobrazluk nemaju granice i očito da imaju cilj da besmislenim prijavama i tužbama oduzmu što više vremena te opstruišu našu borbu za promjene, pravnu državu, istinsku slobodu, pravdu, red i život dostojan čovjeka za svakog građanina. CIK BiH trebao bi odbaciti neosnovane prijave, jer je jasno kakva je namjera njihovog autora, gušenje demokratije i pritisak na političke protivnike, ali je ključna stvar da je CIK BiH danas (jučer prim. pr.) potvrdio prijavu Za pravdu i red – listi Nebojše Vukanovića i da izlazimo na izbore, i da režimu nije pošlo za rukom kao 2016. godine da nas eliminiše.

Njihove prijave su i dobre jer pokazuju javnosti koliko se plaše nas i rezultata izbora ali tu im puno ne mogu pomoći, jer i ja bih se plašio da sam na njihovom mjestu posle svih zlodjela počinjenih sopstvenom narodu u proteklih 20 godinanapisao je Vukanović u svom blogu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.