28.5.2022. 10:10
0
Vijećniku SDP-a upućene prijetnje: Oglasila se i stranka
Kantonalni odbor SDP BiH HNK najoštrije je osudio uništavanje imovine i prijetnje upućene vijećniku SDP-a BiH u Gradskom vijeću Čapljine Mariju Šimoviću.

“Za nas u SDP-u potpuno je neprihvatljiv svaki vid prijetnji i zastrašivanja pa tako i one koje je u petak uništavanjem osobnog vozila i ostavljanjem prijeteće pisane poruke jedna ili više, njemu nepoznatih, osoba uputila vijećniku Mariju Šimoviću.

Ovim putem pozivamo istražne ograne, a posebno pripadnike Policijske stanice Čapljina i pripadnike MUP-a HNK da provedu brzu i efikasnu istragu o ovom sramnom događaju te u najkraćem mogućem roku otkriju i kazne počinitelje ovih kaznenih djela.

S obzirom da je u ovom slučaju meta napada politički angažirana osoba koja je od strane građana izabrana u Gradsko vijeće Čapljine smatramo da je prijeko potrebno otkriti stvarne motive počinitelja i eventualne nalogodavce ovog gnusnog čina”, saopćeno je iz SDP-a.

Iz SDP-a ističu kako ovo nije prvi slučaj prijetnji upućen njihovim vijećnicima u Hercegovini, te da očekuju jasnu i nedvosmislenu osudu ovakvih pojava od svih relevantnih političkih faktora te brzo institucionalno djelovanje koje će spriječiti širenje atmosfere straha i povratak u neka prošla vremena.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.