30.5.2022. 9:43
0
Tegeltija: Nešto bolja bezbjednost Milorada Dodika, smanjene su negativne aktivnosti grupa koje su imale loše namjere
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je, prema sadašnjim informacijama iz bezbjednosnih agencija, bezbjednost srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika trenutno nešto bolja, odnosno da su smanjene neke negativne aktivnosti pojedinaca i grupa koji su imali vrlo loše namjere.

Odgovarajući na pitanje da li je opravdana zabrinutost koju zvaničnici NATO iskazuju zbog stanja u BiH, pominjući čak i mogućnost sukoba, Tegeltija je za "Euroblic" rekao da sve informacije koje se tiču bezbjednosti idu u javnost onoliko koliko mora.

"Kada morate da pošaljete poruku nekima da to što rade nije primjereno ni dobro. Za nešto više od dvije godine vrlo rijetko sam o tim temama izlazio u javnost – kada je bilo riječ o migracijama, kada je bilo problem sa ulaskom u BiH zbog pandemije i sada, kada je bio pokušaj nekih pojedinaca i grupa u BiH da ugroze bezbjednost predsjednika Dodika", rekao je Tegeltija.

On je istakao da je to apsolutno bilo evidentno i da su sve informacije kojima su raspolagale bezbjednosne agencije govorile o tome.

"Tada sam reagovao zato što se pokazalo da pojedine međunarodne institucije i njihovi dijelovi imaju nezahvalnu i nekorektnu ulogu u svemu tome. Vrlo je bila interesantna njihova reakcija nakon toga, kada smo izašli u javnost", rekao je Tegeltija.

On je dodao da su prvo tražili teme za razgovor, a kada im je rečeno koje su to teme, onda nisu imali vremena za razgovor.

"A kada smo im to kasnije napisali, odgovorili su nakon pola sata. Mislim da se mnogi političari, partije, mediji u BiH trude da na mnogo načina predsjednik Dodik bude bezbjednosno ugrožen. On spada u grupu ljudi koji javno iznosi svoje stavove, ne trudi se da se dopada svima, niti brani drugima da iznose svoja viđenja, ali reakcije na te njegove stavove su nevjerovatne", rekao je Tegeltija.

On smatra da je važno da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske brine o bezbjednosti srpskog člana Predsjedništva Dodika, da razmjenjuje informacije sa svim agencijama u BiH, sa zemljama okruženja i drugim međunarodnim institucijama.

Kada je riječ o NATO-u i EUFOR-u koji su negirali sve navode o umiješanosti u potencijalne prijetnje, Tegeltija je naveo da su to bezbjednosne informacije.

"Mi smo tražili da se oni oglase, da iznesu svoje stavove mnogi koji su na bilo koji način potencijalno bili prijetnja bezbjednosti Dodika", rekao je Tegeltija.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.