30.5.2022. 11:10
0
Ulica u Novoj Otoci će nositi ime po generalu Mehmedu Alagiću
Skupština Kantona Sarajevo je jednoglasno donijela odluku o mijenjanju naziva određenih ulica.

U naselju Alipašin Most dio ulice Safeta Zajke će nositi naziv "Mala mahala", dok će novoformirana ulica u naselju Nova Otoka se zvati ulica "Generala Mehmeda Alagića". 

A transferzala na području Dobrinje će nositi naziv "A transferzala Mihaela Šumahera"

Na prostoru koji se nalazi iznad podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića, na području Općine Stari Grad Sarajevo, trg će nositi naziv "Trg prve brigade policije".

Zastupnici u Skupštini su podsjetili na lik i djelo Mehmeda Alagića, a naročito zastupnik SBB-a Zvonko Marić koji ga je poznavao. Ukazao je na sramotu koju je preživio prilikom isporuke u Hag, jer je otišao u trenerci. 

- Kada je došao u Hag u trenerci morao je posuditi odjeću. Tu odjeću mu je posudio zamislite ratni zločinac Slobodan Milošević. Poražavajuće je to što je preživio - rekao je Marić.

Kao i uvijek kada je tema imenovanje ulica prešlo se i na ideološku priču, dotaklo se i 2. svjetskog rata, ustaša, Ive Andrića.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.