1.6.2022. 17:19
0
Na Palama održano takmičenje u poznavanju kineskog jezika
Preliminarni dio svjetskog takmičenja u poznavanju kineskog jezika i kulture "Kineski most" za Bosnu i Hercegovinu i ove godine je uspješno održan na Palama, u organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Takmičenje je bilo organizovano u dva dijela, gdje su u prvom dijelu takmičari pokazali svoje govorne sposobnosti, a u drugom dijelu takmičili su se u umjetničkoj sferi. Na takmičenju je ukupno učestvovalo 12 takmičara, a svi takmičari su studenti studijskog programa Kineski i engleski jezik i književnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Žiri takmičenja su sačinjavali profesori s Konfucijevog Instituta u Banjoj Luci i Sarajevu, profesori sa Sveučilišta u Mostaru, novinari Xinhua agencije kao i predstavnici ambasade.

Takmičenje "Kineski most" je najveće svjetsko takmičenje u poznavanju kineskog jezika, kulture i tradicije, a finale se održava od 2001. godine u Kini. Predstavnici BiH će imati priliku da predstave našu zemlju na ovom takmičenju u augustu ove godine. Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je Saša Brezo, student četvrte godine, drugoplasirani takmičar je student druge godine Lamija Hajrović dok je treće mjesto osvojila je Ana Simić, student treće godine, saopćili su organizatori. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.