6.6.2022. 21:25
0
Dodik se 'smirio'?! NSRS glasala protiv sankcija Rusiji
FOTO: Al Jazeera; arhiv
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je sa 48 glasova "za" Informaciju o međunarodnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji - mjesto i uloga Republike Srpske, piše N1.

Protiv nije bio niko, suzdržanih šest, a glasala su ukupno 54 poslanika.  Većina poslanika opozicije , iz SDS-a i PDP-a, nisu prisustvovali glasanju.

Usvojen je zaključak kojim “NSRS smatra da je potreban neutralan stav po pitanju sukoba Rusija -Ukrajina. Protiv uvođenja sankcija Rusiji bilo je 59 poslanika.


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je današnje zasijedanje značajno kako bi se u budućnosti moglo pristupiti izradi strategije spoljnopolitičkog položaja Republike Srpske.  Na kraju zasjedanja nije štedio opoziciju te im je poručio da će ih pobijediti na izborima,  navodi se u tekstu N1 Bosna i Hercegovina.

“Već osam godina razmišljao sam da se povučem, ali zbog vas neću i ponovo ću vas pobijediti. Ne znam šta ćete tada. Policija je trenutno na terenu, a prostor oko škole je obezbijeđen kako bi policija mogla da utvrdi da li se ponovo radi o lažnoj dojavi”, rekao je Dodik.

Predsjednik vladajućeg NPS-a Darko Banjac prozvao je PDP, pozivajući ih da se opredijele da li su za sankcije Rusiji ili ne,  prenosi N1.

Nije birao riječi, te je rekao da bi:

“Malo pi*kio, malo ka*io”, što je izazvalo buru negodovanja u opozicionim redovima, a Banjca je zbog rječnika opomenuo i Šulić.

Tokom zasijedanja Dodik je naglasio da je potrebno da prestane halabuka da je BiH uvela sankcije Rusiji, a priznao je da “Muslimani” (kako naziva Bošnjake) imaju jači lobi.


Apostrofirao je da NATO nema nikakav mandat u BiH.

“Postoji Altea, koja je evropski bezbjednosi okvir. To je i naš interes”, naveo je.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.