8.6.2022. 12:40
0
Čavalić: Pojedine politike ne žele izbore u mjesnim zajednicama, od Tuzle se pravi "grad slučaj"
Gradski vijećnik iz Tuzle Admir Čavalić ne odustaje od borbe da se u Tuzli konačno organizuju izbori za Mjesne zajednice koji su blokirani duži period.

Kaže očekivao je da se to promijeni usvajanjem Statuta Grada Tuzla, ali nakon sedam godina čekanja ne dešava se ništa. Ustvari sada se krši član 167 ovog statuta kojim su se ovi procesi oko mjesnih zajednica trebali okončati krajem novembra prošle godine.

- Pojedinci, odnosno pojedine politike ne žele izbore u mjesnim zajednicama jer bi se na taj način demokratizirali odnosi u Tuzli i jačao politički pluralizam. To nije dobro jer se od Tuzle pravi "grad slučaj". Svuda u Bosni i Hercegovini je sasvim normalno da se održavaju mjesni izbori. Mještani brojnih opština i gradova u našoj zemlji su na proljeće sudjelovali u ovim izborima. Samo se u Tuzli od toga pravi bauk i tabu tema, kaže za Patriju Čavalić.

Zbog toga svaku sjednicu Gradskog vijeća Tuzla delegira ovo pitanje. Također, zbog blokade institucija u ovom slučaju, u narednim danima sa istomišljenicima šalje otvoreno pismo ka međunarodnim i domaćim organizacijama za zaštitu ljudskih prava i opstojnosti institucija.  


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.