11.6.2022. 19:24
0
Turković i Pandjaitan o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje BiH i Indonezije
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se u Džakarti, tokom posjete Republici Indoneziji, sa koordinirajućim ministrom pomorskih i investicijskih poslova Indonezije Luhutom Binsarom Pandjaitanom.

Razgovarano je o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje dviju zemalja, te prednostima bosanskohercegovačkog tržišta za investiranje.

Turković je naglasila da BiH posjeduje potencijale za saradnju u oblasti drvne industrije, te da postoje velike mogućnosti za investiranje u proizvodnju hrane, ali i za izvoz proizvoda sa halal certifikatom. Također, istakla je da se uspješna saradnja može ostvariti i sa rastućom bh. namjenskom industrijom, posebno imajući u vidu da je Indonezija ranije sarađivala sa bh. kompanijama iz te oblasti.


Turković je pozvala Pandjaitana da, u narednom periodu, zajedno sa delegacijom privrednika posjeti Bosnu i Hercegovinu da bi se razmotrile mogućnosti saradnje i mogućih investicija.

Pandjaitan, jedan od najutjecajnijih indonežanskih političara i biznismena penzionisani je general vojske, sa četiri zvjezdice, i bivši komandant elitnih vojnih specijalnih snaga. Osnivač je i fondacija koje su osnovale škole i tehnološki koledž za siromašne studente, te pomažu mlade talente, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.