16.6.2022. 18:15
0
Saradnja OSA-e i policije KS: Vrlo brzo nakon dojave o bombi lociran osumnjičeni
Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je jutros u 9.27 h zaprimio telefonsku dojavu da su u zgradama Općinskog suda u Sarajevu i Suda Bosne i Hercegovine postavljene eksplozivne naprave.

S tim u vezi izvršena je evakuacija navedenih pravosudnih institucija, kao i KDZ pregledi u saradnji sa drugim agencijama, kojim je utvrđeno da se radi o lažnim dojavama. 

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog Izazivanja opće opasnosti, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode lice osumnjičeno za izvršenje ovog krivičnog djela. Radi se o A. K. 1994. godište iz Sarajeva.

Ovom prilikom Uprava policije MUP-a KS izražava zahvalnost Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BIH na brzoj i efikasnoj saradnji koja je doprinijela rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.