19.6.2022. 18:59
0
Posebna sjednica NSRS sutra na zahtjev Milorada Dodika
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će održana sutra na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik je zatražio da se NSRS izjasni o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 8. juna.

Ovu odluku Dodik je proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

Po Ustavu BiH, Narodna skupština RS razmatra Izjavu člana Predsjedništva BiH i ukoliko je potvrdi dvotrećinskom većinom, kako navode iz NSRS-a, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.