20.6.2022. 12:23
0
"Pozivamo prevarantsku SNSD da formiraju Agenciju za lijekove, Vojsku RS"
Sa europarlamentarcima je u Banjaluci razgovarala i delegacija opozicionog SDS, na čelu sa predsjednikom stranke Mirkom Šarovicem.

Dejtonski mirovni sporazum, članstvo u EU, dobijanje kandidatskog statusa za BiH što prije, teme su o kojima je razgovarano sa grupom Zelenih.

“Željeli bismo da u predvečerje izbora dominiraju razvojne teme, ekonomija prije svega. Nažalost prednost dobijaju neka druga pitanja”.

Član Predsjednistva je pretjerao sa brojem pitanja koje je delegirao, više posebnih nego redovnih sjednica, kaže Šarović.

“Očito da tu ima i ličnog, da se lične situacije i animoziteti prenose. Sporazum sa Velikom Britanijom je uobičajena procedura koju sprovode sve zemlje Balkana nakon izlaska GBR iz EU. Svi su završili osim Crne Gore i BiH. Ukoliko se sporazum ne potpiše, ili bude opstruisan naša će privreda biti u manjku za 5 miliona eura”, kaže Šarović.

Taj sporazum je neka vrsta zamjene za SSP, smatra Šarović.

Pita zašto član BH Predsjedništva Milorad Dodik nije potegao pitanje Trgovske gore, ili neko drugo.

“Ovo je EPP”, zaključuje.

Za sporazum Otvoreni Balkan, kaže da je koristan za BiH, da je neka vrsta Cefte plus.

Inače, šef kluba poslanika SDS Miladin Stanić, kaže da ova stranka neće podržati veto Milorada Dodika.

“Pozivamo prevarantsku politiku SNSD da formiraju Agenciju za lijekove, Vojsku RS”, kaže.

Stanić je stava da dok se zaključci sa dosadašnjih sjednica ne ispoštuju nema povjerenja.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.