20.6.2022. 16:30
0
Mehmedović prisustvuje konferenciji PAM-a o borbi protiv transnacionalnog organiziranog kriminala
Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović učestvuje na Konferenciji PAM-a na visokom nivou posvećenoj Konvenciji iz Palerma i budućnosti borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, koja je danas počela u Napulju, Republika Italija.


Dvodnevna Konferencija, koju je PAM organizirao u partnerstvu s Kancelarijom Ujedinjenih nacija (UN) za borbu protiv droge i kriminala i italijanskom regijom Kampanija kao domaćinom, predstavlja platformu za dijalog parlamentaraca iz zemalja članica PAM-a s predstavnicima vlasti, ekspertima, predstavnicima policijskih i pravosudnih organa, kao i predstavnicima UN i drugih međunarodnih organizacija kako bi se ocijenila relevantnost i efikasnost zakonskih odredbi koje proizilaze iz primjene Konvencije UN protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (Konvencija iz Palerma) i njenih protokola unutar evromediteranskih i zalivskih regiona.

Otvarajući Konferenciju, na kojoj učestvuje oko 150 parlamentaraca iz 31 države članice i pridruženih članica PAM-a, predsjednik regije Kampanija Vicenco de Luca, predsjednik PAM-a Gennaro Migliore, predstavnici Kancelarije UN-a za droge i kriminal, te ministri unutrašnjih poslova Republike Italije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, pozvali su učesnike da iznesu ideje o reviziji i poboljšanju Konvencije iz Palerma, s ciljem efikasnijeg suprotstavljanja transnacionalnom organiziranom kriminalu koji, kako je rečeno, ostvaruje saradnju uz široku primjenu najmodernijih tehnologija.

Na marginama Konferencije najavljen je i susret predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PAM-u Šemsudina Mehmedovića s predsjednikom PAM-a Gennarom Miglioreom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.