21.6.2022. 11:33
0
Strik: Kazali smo Dodiku da njegov secesionizam razara šansu BiH da dobije kandidatski status
Tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas su održali sastanak sa zastupnicom u Evropskom parlamentu ispred Zelenih Tineke Strik.

- Upravo smo održali sastanak sa tri člana Predsjedništva BiH. Pokazali smo svoju jasnu opredijeljenost za EU budućnost BiH, jer su Zeleni uvijek bili glavni zagovornici toga. Ali također smo vrlo jasno rekli gospodinu Dodiku da su njegova trenutna secesionistička politika i podrška ruskom ratu razorni za šanse BiH da odmah dobije status kandidata - kazala je Strik za portal "Avaza".

Dodala je da znak privrženosti Evropskoj uniji, kao što je povratak u državne institucije, trebao bi biti uslovljen za dobijanje statusa kandidata.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.