21.6.2022. 11:56
0
Mijatović pozvao Vukanovića da mu se pridruži u odavanju počasti žrtvama genocida
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a, pozvao je sve svoje protivnike da mu se 11. jula pridruže u Srebrenici kako bi zajednički odali počast žrtvama genocida.

- Politika nije samo popularnost, glasovi i vlast, politika je i odgovornost. Prošle godine sam se poklonio žrtvama Srebreničkog genocida i smatram to ljudskim i civilizacijskim činom. Ove godine neću biti sam, sa mnom će doći i delegacija SDP BiH Banja Luka.

Vrijeme je da ovu državu počnu voditi odgovorni političari, a ne politikanti. Pozivam sve one koji ovih dana iznose salve uvreda i napada na mene da mi se pridruže 11. jula u Potočarima  i da zajedno pokažemo da postoji razlika između nas i režima Milorada Dodika.

Ja vas čekam 11. jula u Srebrenici, vjerujem da ćete shvatiti momenat u kome moramo preuzeti odgovornost kao nova politička generacija.

Genocid u Srebrenici je crna tačka naše generacije, odgovornost za prošlost je ključ budućnosti, a ja ću dok sam živ raditi na istorijskim dogovoru Srba i Bošnjaka koji je garant mira, stabilnosti i razvoja u narednih 100 godina i u BiH i na Balkanu.

Dolazak u Srebrenicu vam neće donijeti glasove, ali ćete se bolje osjećati kao ljudi, nadam se da ćete doći, ukoliko ne, nemamo mi  više o čemu pričati.

Vječni pomen Srebreničkim žrtvama, i da se više nikad, nikom ne ponovi, poručio je Mijatović.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.