21.6.2022. 16:30
0
Tužilaštvo BiH zatražilo dodatnu detaljnu finansijsku istragu u predmetu Cvijetić i drugi
Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, zatražio je od nadležnih partnerskih institucija i agencija u BiH, provođenje dodatne finansijske istrage u predmetu organiziranog kriminala povezanog s krijumčarenjem opojnih droga i pranjem novca (Bojan Cvijetić i dr.).

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH, cilj dodatne istrage je kako bi se evidentirala i blokirala cjelokupna imovina osumnjičenih, uključujući i imovinu koja je uknjižena na osumnjičene nakon izrečenih sudskih mjera zabrane raspolaganja te imovine koja se eventualno fiktivno vodi na drugim osobama, kao i sve sumnjive transakcije.
 
U okviru provjera bit će istražena i nedavna kupoprodaja nekretnine prvoosumnjičenog u ovom predmetu, na području Banje Luke.

Također, nakon okončane finansijske istrage, u sudskom postupku, tužiteljstvo će tražiti oduzimanje nezakonite imovinske koristi i imovine za koju se utvrdi da je stečena počinjenjem krivičnih djela, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.  



(Fena / Aldina R.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.