22.6.2022. 19:21
0
Povratak migranata izuzetno važan za efikasno upravljanje migracijama
Predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine učestvovali su u Ljubljani na konferenciji o saradnji u oblasti povrataka nezakonitih migranata. Razgovarano je o važnosti zajedničke saradnje u definiranju adekvatnih regionalnih politika upravljanja migracijama i povećanju efikasnosti u povratku migranata.

Saša Kecman iz Ministarstva sigurnosti BiH je govorio o važnosti povrataka migranata za efikasno upravljanje migracijama i kao mjera prevencije i odvraćanja ilegalnih ulazaka u BiH. Naglasio je da je Ministarstvo sigurnosti BiH u tom pravcu napravilo veliki iskorak potpisivanjem sporazuma o readmisiji ili započinjanjem pregovora sa svim zemljama iz kojih dolazi najviše ilegalnih migranata. 

Zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar je predstavio saradnju sa zemljama porijekla nezakonitih migranata. Uz razmjenu iskustava u ovoj oblasti ukazano je na važnost uspostavljanja partnerskih odnosa i mehanizmima za međusobnu pomoć u identifikaciji migranata i uspostavljanju saradnje sa zemljama porijekla.

Organizatori konferencije su Zajednička platforma za saradnju (JSP), Hilfswerk i MUP Slovenije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.