24.6.2022. 10:45
0
Građani se mole za razumijevanje: Saobraćaj će biti potpuno ili djelimično obustavljen zbog "bh. povorke ponosa" od 12 do 21 sat
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavijestilo je građane o izmjenama u režimu saobraćaja za sutra, 25. juni.

Naime, zbog održavanja treće "BH. povorke ponosa" saobraćaj će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12.00 do 21.00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Ističu da su za održavanje pomenutog skupa prikupljene saglasnosti nadležnih organa, uključujući i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja u užem gradskom području Sarajeva, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja.

Za potrebe osiguranja navedenog skupa angažovan je dovoljan broj policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskih agencija.

S tim u vezi, zamolili su građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja.

Također, koristimo priliku da skrenemo pažnju na obavezu poštivanja zakonitih uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.