24.6.2022. 12:15
0
Mehaničar i pilot "Croatia Airlinesa" džaba "digli frku": Kamenčić probio trup aviona!?
Prava frka digla se jučer na Aerodromu u Sarajevu kada je prijavljeno da je na letu iz Zagreba na avionu "Croatia Airlinesa" uočeno oštećenje koje bi moglo nastati pucnjem iz vatrenog oružja.

O svemu je odmah u jedan sat ujutro 23.juna obaviješteno Tužilaštvo BiH, pozvana je SIPA, policija, MUP KS, inspektori BHDC-a. No, uviđaj je pokazao da nisu pronađene barutne čestice niti je pucano na avion.

Ustvari, frka je napravio mahaničar koji je pregledao avion i o tome obavijestio pilota - kapetana. U frci i panici da je moguće da je na avion pucano,  pilot je o tome na zapisnik upoznao i Graničnu policiju BiH. Međutim, kako "Avaz" saznaje da je u početku bio skeptičan, navodeći da mu je takva solucija nemoguća. No, sve je zbog procedura morao i prijaviti, što je učinio. Na kraju je očigledno pogriješio.

Tužilaštvo je  nakon uviđaja i potvrdilo, radilo se o mehaničkom udaru, a ja vatrenom oružju.

Izvori "Avaza"  tvrde da je moguće da je riječ o kamenčiću ili čak šarafu, što se na prvi tren i učinilo realnim. Avion je vraćen u Zagreb na pregled, kako bi se vidjelo šta se desilo. 

- Digli su frku bez ikakvog razloga  - rečeno je za "Avaz" iz Granične policije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.