27.6.2022. 12:17
0
Stanovnici Alipašinog Polja izglasali skidanje rampe
Stanari ulica Bajrama Zenunija i Trg solidarnosti, uprkos tome što predstavnici MZ Alipašino Polje A1 i Općine Novi Grad nisu uvažili peticiju od skoro 500 potpisa za ukidanje naplate parkinga, izašli su na anketu i, kako saznajemo nezvanično, sa 74 glasa ZA izglasali ukidanje rampe i naplate.

Naime, prema uslovima koje je postavila MZ, samo stanari sa saobraćajnom dozvolom mogli su pristupiti glasanju, jer je od njih tražena kopija ove dozvole i prijave boravka. Tako je mnogima uskraćeno da glasaju, jer su podstanari, tek žele polagati vozački ispit ili koriste automobil od firme u kojoj rade.

Nakon konsultacija sa policijom i nadležnima u Agenciji za zaštitu ličnih podataka BiH, građanima je sugerisano da ne ostavljaju kopije ličnih dokumenata predstavnicima MZ, već da ih samo pokažu na uvid. I pored toga, birajući između tri pitanja, od kojih se dva vežu za naplatu (po prisustvu i 24 sata), najviše stanara odlučilo se za treću opciju - besplatan parking.

Uz to, kako bi izbjegli bilo kakav pokušaj manipulacija glasovima i kopijama navedenih dokumenata, uslovi ankete navedeni su u prijavi Agenciji za zaštitu ličnih podataka BiH, prenosi Oslobođenje.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.