27.6.2022. 15:19
0
Priznanje Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH uručeno i Fadilu Novaliću
Priznanje za podršku i doprinos u poboljšanju njihovih statusnih pitanja na Redovnoj godišnjoj Skupštini Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine, koja se danas održava u Zenici, uručena su i premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću te vršiocu dužnosti ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH Mirzi Terzi.

Novalić se zahvalio na dobijenom priznanju te je istakao kako je izmjenama federalnog zakonodavstva sada puno sigurnija egzistencija ove boračke populacije.

- Ne samo njihova, nego i egzistencija svih boračkih populacija. Kroz sve one agregate, koje smo uveli u ova četiri zakona, definitivno smo ispravili nepravdu i prema borcima koji su bili u Distrktu Brčko i Republici Srpskoj, prema udovicama…

Uvećali smo paraplegičarima 100 posto, osnovne invalidnine, ratna priznanja… Plus smo uveli “švicarsku formulu” pa, od sada, znači, ne treba pregovarati s jednom vladom, ma ko bio na mom mjestu. Oni će imati zakonom zagarantiran rast primanja u skladu s rastom BDP-a i cijena - poručio je Novalić.

Zahvalnice su uručene i nekim zastupnicima i zastupnicama koji su dali najveći doprinos usvajanju te izmjeni zakonske legislative, koja omogućava veća primanja i ukupno bolji status boračkih populacija.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.