29.6.2022. 16:52
0
Direktori 'Merhameta' i Rabite potpisali Sporazum u saradnji
Direktor Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Kenan Vrbanjac i direktor Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta - Rabita za Bosnu i Hercegovinu Abdullah Qari, potpisali su danas Sporazum o saradnji, a prvi vid te saradnje realizira se kroz projekt “Kurban” u vrijednosti od 25.000 KM.

Qari je podsjetio da je projekt 'Kurban' pod pokroviteljstvom Generalnog sekretarijata Rabite, a namijenjen je za građane BiH koji su u stanju socijalne potrebe.

- Današnje potpisivanje Sporazuma o saradnji je samo uvod u projekte koje planiramo realizirati i od kojih će građani BiH imati i te kako veliku korist - kazao je direktor Qari.

Za direktora Merhameta potpisani Sporazum o saradnji je od izuzetnog značaja, jer je prvi put uspostavljena komunikacija sa Svjetskom muslimanskom ligom - Rabita, sa sjedištem u Mekki.

- Projekt je uvod za dalju saradnju, a u okviru tog projekta će biti žrtvovano više od 60 kurbana u vrijednosti od 12.400 eura. Kurbansko meso će biti podijeljeno socijalno-ugroženim porodicama u BiH, a jedan dio će biti namijenjen i za potrebe Merhametovih narodnih kuhinja - kazao je Vrbanjac.


Najavio je da će uskoro pokrenuti projekt pomoći poljoprivrednicima u BiH, a ona će se ogledati u donacijama poljoprivrednih mašina, osigurat će i stoku za povratnike, jer, kako je Vrbanjac kazao, želja Merhameta i Rabite je da ljudima omoguće da sami zarade svoj novac, da proizvode, i da žive od prodaje svojih proizvoda. Vrbanjac je najavio i otvorenje Studentske kuće u Sarajevu u kojoj će 12 do 15 studentica imati potpuno besplatan i ugodan smještaj. Intencija je da roditeljima olakšaju školovanje djece povratnika. Jedino što će studenti morati, kako je istakao Vrbanjac, da dobro uče.

Svjetska muslimanska liga - Rabita, je međunarodna nevladina organizacija sa sjedištem u Mekki, članica je UNICEF-a, Ujedinjenih nacija.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.