29.6.2022. 20:25
0
Kupres i ove godine domaćin viteškog takmičenja kosača
U organizaciji općine Kupres od 30. juna do 3. jula održat će se tradicionalna manifestacija „Dani kosidbe na Kupresu - Strljanica 2022”.


Organizatori očekuju da će kao i ranijih godina Strljanica privući desetak hiljada posjetilaca na Kupreško polje.

- Protekle dvije godine pandemija koronavirusa spriječila je održavanje ove manifestacije tako da smo ove godine učinili program bogatijim, a želja nam je i dalje razvijati i unapređivati ovu tradicionalnu manifestaciju te sačuvati njezin duh i vrijednosti - za Fenu je kazao načelnik općine Kupres Zdravko Mioč.

Manifestacija počinje u četvrtak, 30. juna, u 20 sati projekcijom dokumentarnog filma.

Pozorišna predstava „Rodijaci”, koja je trebala biti izvedena u petak, 1. jula, otkazana je zbog spriječenosti glumaca, a program se nastavlja u subotu, 2. jula, Sajmom rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda, koji će se održati od 9 do 22 sata u Hrvatskom domu Kupres. 

Istoga dana u 20 sati održat će se etno festival „Moj Ivane - Kupres 2022” uz nastupe folklornih društava i vokalnih skupina iz BiH i Hrvatske.

Središnji događaj – takmičenja u kosidbi na programu je u nedjelju, 3. jula, od 14 sati. Prije toga održat će se i takmičenje u tradicionalnim sportovima: kamena s ramena, skok u dalj, potezanje konopa, pješačka utrka.

U nedjelju, s početkom u 10 sati, održat će se i kantonalna stočarska izložba.

Galopsku utrku konja startat će u 16 sati, a nakon tog događaja slijedi proglašenje pobjednika viteškog natjecanja kosaca. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.