29.6.2022. 22:10
0
Prašović-Gadžo: "Želim vjerovati da će minimalne penzije biti uvećane za pet posto"
Gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke" Avaz TV, bila je Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH.

U toku intervjua, Prašović-Gadžo se osvrnula na jučerašnju sjednicu PD Parlamenta FBiH na kojoj je jednoglasno usvojen zaključak Kluba zastupnika SBB-a prema kojem je naloženo vanredno usklađivanje penzija od minimalno pet posto za penzionere sa najnižim primanjima, dodjeljivanje jednokratne pomoći u iznosu od 100KM penzionerima, jučerašnje ponašanje premijera FBiH Fadila Novalića na sjednici... 

- Zaključak je jednoglasno usvojen. Vidjeli ste da sam ja to vrlo pristojno i odmjereno iskomunicirala, na način da sam pozvala kolege riječima "vjerujem da bi svi vi predložili isti ovaj zaključak". Na kraju smo kroz diskusiju došli do toga da stoji minimalno pet posto, odnosno ako Vlada procijeni da može ići sa deset posto ili većim procentom, i ta je mogućnost otvorena što je izuzetno bitno i dobro. Ja sam sretna što je taj zaključak Kluba SBB-a usvojen i on bi trebao da se primjenjuje od osmog mjeseca. Ja želim vjerovati da će Vlada postupiti po tom zaključku, da će minimalne penzije biti uvećane za pet posto. 

Prije nekoliko dana su mi pisali penzioneri, neki su me čak i zaustavljali na ulici i govorili mi da mnogi od njih odjavljuju naknadu za grijanje u Sarajevu, jer ne mogu više da je plaćaju. Moramo svi mi u politici biti odgovorni, moramo komunicirati i poduzimati prava rješenja i poteze - rekla je Prašović-Gadžo, navodi Avaz. 


(Aldina R.) 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.