30.6.2022. 16:19
0
Denis Bećirović: Prijedlog da se državnim funkcionerima poveća plaća je sramotan
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) smatra da je prijedlog za povećanje plaće državnim funkconerima sramotan.

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je, u drugom čitanju, usvojio Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

- To je apsolutno neprihvatljivo. Pokušao sam predložiti posebnu tačku dnevnog reda koja bi se odnosila na to i konkretne zaključke, ali na žalost nije bilo potrebne većine. Tokom rasprave sam vrlo jasno razložio pet zaključaka koji su podrazumijevali stalno i hitno zasjedanje Doma naroda dok se nepravda ne ispravi, ali ni to nije usvojeno - istakao je.


Smatra licemjernim što je pozicija upućivala bilo kakve prijedloge za izmjenu, budući da je prijedlog ranije usvojen jednoglasno i u Predsjedništvu BiH i u Vijeću ministara BiH.

Od 11 prisutnih delegata, za predloženi zakon je glasalo njih osam, dva su bila protiv i jedan suzdržan.


(FENA/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.