30.6.2022. 17:38
0
Dunović odgovorio Dodiku: Pobijedit ćemo fašizam, uvrede su dokaz da smo na pravom putu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.

- Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajući privid da u Federaciji postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom – rekao je Dodik Srni.

Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su, kako je naveo, u praksi dokazivali i članovi SDP i DF Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.  Na Dodikovu izjavu reagirao je potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović.

- Milorad Dodik napisa svašta, ali činjenica je da DF jeste građanska stranka. Nacionalizam nama, za razliku od njega, nije blizak. Mi nastavljamo borbu za građansku državu, a fašizam svake vrste će uskoro biti poražen - poručio je Dunović.

- Za Dodika smo ja, i slični meni, odavno već "nelegitimni", redovno smo i lažna građanska stranka. No, dostigli smo u njegovim očima i novi nivo: obilježeni smo opasnim nacionalističkim, muslimanskim pulsom. Njegov bijes i nesuvislost zaključivanja, potvrđuje ispravnost našeg puta - zaključio je Dunović.


(Patria/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.