1.7.2022. 17:37
1
Velika akcija: U Sarajevu uklanjanje bespravnih prodavača u Centru
U koordiniranoj akciji Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Inspektorata Općine Centar, te Policijske uprave Centar jučer je započela velika koordinirana akcija uklanjanja sa javnih površina bespravnih uličnih prodavača u Centru.

Akcijom se želi riješiti problem nelegalnih prodavača robe nepoznatog porijekla i životnih namirnica u improvizovanim i nehigijenskim uslovima, što je posebno opasno za javno zdravlje tokom ovih ljetnih mjeseci i povišene temperature zraka. Akcija će posebno biti fokusirana na područje ulica Maršala Tita, Ferhadija, Muhameda Kantardžića, Alipašina i Gimnazijska, gdje je najveći broj nelegalnih prodavača.


Nelegalni prodavači robu izlažu na samoj asfaltnoj površini i kamenim pločama bez postavljenih odgovarajućih prodajnih stolova što nije u skladu sa članom 2. Zakona o privremenom korištenju javnih površina na području Kantona Sarajevo. Također nelegalni prodavači na ovaj način ometaju saobraćaj motornih vozila u kretanju ili mirovanju kao i  pješački saobraćaj. Komunalni inspektori Općine Centar uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Centar i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove jučer su započeli sa velikom akcijom uklanjanja nelegalnih uličnih prodavača, koja će trajati i naredne sedmice. 

Ovom prilikom ponovo skrećemo pažnju da je za zauzimanje javne površine i prodavanje robe i životnih namirnica, između ostalog, potrebno dobiti odobrenje od nadležne službe Općine Centar, što će utvrđivati komunalni inspektori prilikom svojih redovnih kontrola i poduzimati aktivnosti u skladu sa zakonskim propisima.


(A. Mujezinović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.