1.7.2022. 18:39
0
Dodik kandidat za predsjednika RS, Cvijanović za Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo SNSD-a i organi ove stranke predložili su Milorada Dodika za kandidata za predsjednika RS, a Željku Cvijanović za kandidatkinju za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim općim izborima u BiH.

Istaknuto je to na sjednici Glavnog odbora (GO) SNSD-a koja se održava u Bosanskoj Gradišci.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je kako očekuje da ova stranka pobijedi na predstojećim izborima, istaknuvši kako su kandidature podržali svi stranački nivoi.

- SNSD je kandidovao ljude koji mogu odgovoriti svim izazovima - poručio je Dodik i dodao da će se i sa koalicionim partnerima dogovarati o političkom djelovanju.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović kazala je da su ciljevi ove političke stranke jaka RS i očuvanje njenih nadležnosti.

Na sjednici GO SNSD-a, koja je u toku, bit će verificirani nosioci lista za Narodnu skupštinu RS (NSRS) i Predstavnički dom PSBiH na predstojećim općim izborima.

Za NSRS nosioci lista su Izborna jedinica jedan Dragoslav Kabić, Izborna jedinica dva Miroslav Bojić, Izborna jedinica tri Vlado Đajić, Izborna jedinica četiri Igor Žunić, Izborna jedinica pet Aleksandar Subotić, Izborna jedinica šest Vojin Mitrović, Izborna jedinica sedam Zoran Stevanović, Izborna jedinica osam Ljubiša Ćosić i Izborna jedinica devet Luka Petrović, saopćeno je iz SNSD-a.

Za Predstavnički dom PSBiH nosioci lista su Izborna jedinica jedan Nebojša Radmanović, Izborna jedinica dva Obren Petrović i Izborna jedinica tri Radovan Višković.  



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.