2.7.2022. 10:20
0
Mijatović: Bit ću predsjednik građana koji neće imati obezbjeđenje, svake sedmiće ću biti u drugom bh. gradu gdje ću razgovarati sa građanima
Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz bh. entiteta Republika Srpska Vojin Mijatović oglasio se danas na društvenim mrežama nakon što je i zvanično poznato ko su kandidati za tu poziciju. Inače, kandidati za tu poziciju su Mirko Šarović (SDS), Željka Cvijanović (SNSD), Nenad Nešić (DNS) i Mijatović (SDP).

"Sada kada je jasno ko su protivkandidati, šanse za pobjedu su još veće. Ovo je momenat kada patriotizam pokazujemo na djelu, a ne samo u priči. Kada me u oktobru građani izaberu za člana Predsjedništva BiH, obavezujem se da ću prvi dan donijeti sljedeće odluke: Moja plata i plata mojih savjetnika će biti na nivou minimalne zakonske plate u državi, sav ostatak od ličnih primanja će ići u fond za finansiranje talentovane djece širom BiH.

Biću predsjednik koji neće imati obezbjeđenje, jer nam treba predsjednik građana, a ne predsjednik koga policija čuva od građana.

Troškovi za dnevnice i reprezentaciju će biti nula, jer je došlo vrijeme da jednom predsjednik radi za građane, a ne građani za predsjednika kao sve ove godine do sada.

Svake sedmice ću biti u drugom bh. gradu i sa građanima razgovarati i tražiti rješenja za bolji život.

Svaki mjesec ću biti u po jednoj zemlji gdje žive naši građani raseljeni jer želim reintegraciju našeg društva i da obnovim pokidane veze naših građana sa svojom zemljom, neće više niko naše ljude u inostranstvu nazivati dijasporom već sugrađanima.

Ovo su samo neke odluke za prvi dan mandata, čeka nas 4 godine mukotrpog rada, građani mogu birati ili potpunu promjenu stanja ili sve isto kao do sada, za promjenu imate jednog kandidata a za isto stanje imate tri kandidata do vas je", naveo je Mijatović. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.