4.7.2022. 22:52
0
U Jablanici događaj 'Doživi kulturu'
Promotivni događaj "Doživi kulturu" bit će održan u srijedu, 6. srpnja, u 16 sati ispred JU Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi" u Jablanici gdje će započeti okupljanje sudionika.

"Doživi kulturu" je promotivna tura koja ima za cilj predstaviti bogato kulturno nasljeđe i turistički potencijal regije, a poseban naglasak stavljen je na kulturnu baštinu i stećke, kao kulturno blago iz srednjeg vijeka koje je pod zaštitom UNESCO-a, priopćeno je iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK.

Tom prilikom službeno će biti predstavljena i aplikacija "Doživi Jablanicu" putem koje posjetitelji mogu dobiti sve informacije o turističkoj ponudi Jablanice i regije na jednom mjestu, odnosno informacije o spomenicima kulture, outdoor aktivnostima, smještajnom kapacitetu, manifestacijama itd.

Nakon posjete Muzeju, planiran je obilazak nekropole Dugo Polje gdje će biti održana predstava o srednjovjekovnoj Jablanici te predstavljen novi sadržaj za posjetitelje nekropole.

Izjave za medije predviđene su za 16 sati i 45 minuta, a javnosti će se obratiti načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović, direktorica Udruženja LiNK Alisa Gekić, te direktorica JU Muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi" Azra Đelmo.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.