6.7.2022. 12:53
3
Anis Krivić: Sarajevo će biti Dubai, propali budžetski krpelj to neće zaustaviti
Politički direktor SBB-a Anis Krivić oglasio se na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Sarajevo će biti Dubai, propali budžetski krpelj to neće zaustaviti.

Najveća kočnica da Sarajevo bude moćna, važna i urbanističko-vizuelna prijestolnica BiH je birokratska svijest stranačkih i budžetskih uhljupa. I što je najgore, ta ideja nervira neuspješne ljude i bolesne karijeriste.

Jer, kako drugačije tumačiti izjavu propalog političara Senada Šepića da Radončić ne može o tome pričati, jer Radončić, tobože, nije razvio unutrašnjost BiH i predugo je bio u vlasti. Umjesto ozbiljne polemike, treba pogledati političku biografiju Šepića koji je bio na najistaknutijim funkcijama i shvatiti da taj nesposobnjaković za skoro tri decenije budžetske plaće ništa nije uradio za Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo, pa nažalost ni za Krajinu.

A kada mu se pogleda biografija, čovjek da se zaprepasti. Šepić je u politici i na budžetu, manje ili više od punoljetstva, već 27 godina. Građani trebaju da znaju da je on još davne 2002., sa 25 godina života, izabran u parlamente i više se ne skida s budžetskih jasala. Dakle, u Parlamentu Federacije BiH je na dobro plaćenim budžetskim jaslama ostao punih šest godina. Na još bolju budžetsku poziciju odlazi 2008. godine i dobva mjesto zamjenika ministra civilnih poslova BiH, a 2010. godine postaje i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Dvije godine bio je i zamjenik ministra i zastupnik. Plaću od višu od 5.000 KM u Parlamentu BiH primao je sve do 2018. godine. I dan danas crpi budžet.

S druge strane, SBB i Radončić su zatražili podršku od građana da se zajedničkim snagama od Sarajeva napravi mini Dubai i to će se – poručujemo nesposobnjakovićima i budžetskim krvopijama – zaista dogoditi.

I na kraju, najžalosnija činjenica predstojećih izbora je da se istrošeni političari dugogodisnjih propuštenih šansi, sada javljaju kao lazna alternative i tobože neki "novi momci" u politici - napisao je Krivić na Facebooku. 

(A. Balićevac)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.