6.7.2022. 17:27
0
Delić: Premijerka Obuća mora shvatiti da više nije privilegirana Goraždanka u Sarajevu
Premijerka BPK Goražde Aida Obuća kritikovala je posjetu premijera Kantona Sarajevo Edina Forte Goraždu jer o svojoj posjeti nije obavijestio kolege iz Vlade BPK. Odgovorio joj je zastupnik Naše stranke u Skupštini BPK Ibrahim Delić navodeći da "premijerka Obuća više nije privilegirana Goraždanka u Sarajevu ni za kupovinu stanova ni za bilo šta drugo".

- Nije samo Forto bio u Goraždu, nego cijela delegacija Vlade KS. Bili su u posjeti Gradu, a ne Kantonu.  Potpisan je Memorandum o saradnji Kantona Sarajevo s Gradom Goražde, kao i ugovor o dodjeli sredstava za finansiranje uređenja platoa ispred Sportskog centra Goražde, u iznosu 70.000 KM. Premijerka Obuća trebala bi poštovati činjenicu da ona nije jedina adresa u Kantonu preko koje trebaju ići veliki novci kad su u pitanju važni projekti za naše građane. Trebala bi poštivati i lokalnu samoupravu koja valjda najbolje zna šta joj treba i najbolje zna implementirati projekte koji su u okviru njene nadležnosti - kazao je Delić.

Navodi "prošlo je vrijeme kad je ona bila jedna od rijetkih građanki BPK povlaštenih od Sarajeva i u Sarajevu. Nije u Sarajevu više na vlasti SDA i neka se s tim pomiri. U očima Sarajeva sad su svi građani BPK jednaki, nema jednakijih.“

- Obuća je suviše navikla na jedan drugačiji odnos sa Sarajevom, kad je ona u našem glavnom gradu spadala među privilegirane. Dokazuje to i činjenica da je preko Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo kupila stan u sarajevskom naselju Dobrinja i to pod povoljnijim uslovima, pa je umjesto 1.890 maraka po m2, plaćala 1.610 maraka. Pritom, premijerka BPK nije ispunila jedan od uslova za ostvarenje benefita, a to je da živi u Kantonu Sarajevu najmanje prethodne tri godine. Proteklo vrijeme živjela je i radila u Goraždu. Direktor Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo u vrijeme potpisivanja ugovora 2018. godine bio je Adnan Efendić, tadašnji šef kadrovske komisije SDA KS. Aida Obuća bila je tu to vrijeme predsjedavajuća Skupštine BPK i članica Glavnog odbora SDA - istakao je u saopćenju Naše stranke Delić.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.