6.7.2022. 19:02
0
Za povratnike: Asfaltirana dionica regionalnog puta Milijeno - Ustiprača
U opštini Čajniče danas su okončani radovi na asfaltiranju dijela regionalnog puta Milijeno –Ustiprača, u duzini od 1.100 metara. Projekat vrijedan više od 200.000 KM finansirala je Vlada entiteta Republika Srpska (RS) a podršku je pružila i Opština Čajniče.

Odbornik Skupštine Opštine (SO) Čajniče Izet Alihodžić naglašava da je riječ o izuzetno značajnom projektu posebno za povratnike u ovom dijelu BiH.

- Od prvih povrataka 1999. godine do danas mi željno iščekujemo ovaj projekat i konačno se krenulo s asfaltiranjem dionice puta Milijeno – Međurječje u dužini od oko 1.100 metara. Iako smo mi u aplikaciji koju smo uputili ispred Opštine Čajniče tražili asfaltiranje u dužini od dva kilometra, bar do džamije u mjestu Kapov han, Vlada RS-a odobrila je sredstva samo za ovu dužinu. Naravno, ne možemo biti nezadovoljni i imamo obećanja da će se taj projekat nastaviti, dakle ovo je prva faza - pojasnio je Alihodžić.

Naglasio je da je riječ o najznačajnijoj putnoj komunikaciji na prostoru Opštine Čajniče, što se tiče povratničkih naselja.

- Ovaj put ide dolinom Janjine, na tom prostoru je najveći broj povratničkih naselja i na ovaj put se naslanja veliki broj seoskih puteva tako da je ovo jedan od najznačajnijih putnih pravaca na prostoru Opštine Čajniče. Konačan početak asfaltiranja će se itekako olakšati život i rad ljudi na ovom prostoru koji žive i obrađuju svoja imanja i koji svakodnevno komuniciraju ovom dionicom - naveo je Alihodžić.

Dodao je da se realizacijom ovog projekta daje veliki doprinos u poboljšanju uslova života posebno stanovnika koji su direktno oslonjeni na ovu putnu komunikaciju.

- Ovo je prvi put da se Vlada RS-a odnosno njena Direkcija za ceste odazvala našem pozivu i zahtjevu da se krene u asfaltiranje ove dionice, a sufinansijer i tehničku podršku je pružila Opština Čajniče i zahvalni smo i jednim i drugim. Inače, u toku ove godine planirani su i drugi infratsrukturni  projekti, poput nastavka asfaltiranja prema selu Borajno, ulične rasvjete na ovoj dionici Milijeno - Međurječje u dužini gdje je asfaltirano, kao i sanacija drugih puteva. Radi se tehnička dokumentacija i vjerujemo da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju ovih projekata, uz pomoć Vlade FBiH i Vlade BPK Goražde, ali i uz pomoć Opštine Čajniče,  evo sad i Vlade RS-a. Naravno, kad se više institucija udruži i svako na svom nivou da doprinos, ti projekti daju rezultate i poboljšavaju uslove života - naglasio je Alihodžić.




(FENA/ Amer M.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.