6.7.2022. 21:21
0
Stotinjak Novotravničana iskazalo nezadovoljstvo stanjem u bh. društvu
FOTO: FENA
Stotinjak Novotravničana okupilo se popodne na trgu ispred zgrade općine kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u bh. društvu.

Kako je kazala organizatorica današnjeg protesta Tanja Jukić, političari su sebi uzeli sve, dok narodu ne ostaju ni mrvice.

"Ako rodite u Sarajevu dobro ste prošli, ako rodite kod nas dobijete 200, 300 KM i odmah ih ostavite u ljekarni. Zastupnici imaju 4.900 KM plaću, pa jeste li nebulozni? Toliko umirovljenik dobije za 12 mjeseci. Njihove plaće, povećanje, službena vozila, vozači, to su njima vitalni nacionalni interesi", poručila je Jukić okupljenima.

Građani su i transparentima poručili što misle o aktualnom trenutku u društvu. Podsjetimo, građani od državnih i entitetskih vlasti traže smanjenje cijene naftnih derivata, osnovnih životnih namirnica, ukidanje povećanja plaća svih parlamentaraca, te smanjenje plaća na razumnu visinu, linearno povećanje mirovina i invalidnina, dječji doplatak za svu djecu, porodiljnu naknada za sve rodilje u iznosu od 1.000 KM, povećanje minimalne plaće i generalno plaća u privatnom sektoru, usklađivanje cijene hrane u studentskim menzama s cijenom ručka u parlamentu…

Slični mirni skupovi organizirani su u gotovom svim općinama Kantona Srednja Bosna.




(FENA/ Amer M.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.