9.7.2022. 19:06
1
Sa mise za Matu Bobana poručeno: Čović razoružao muslimane kandidaturom Krišto?!
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović prije par dana prisustvovao je svečanostima kojima je obilježena godišnjica smrti Mate Bobana, prvog predsjednika zločinačke paratvorevine Herceg Bosne.

Čović je tom priliko govoreći jučer kazao kako se s ponosom sjeća tih vremena, vremena iskušenja kada je trebalo donositi povijesne odluke.

“Te su nas odluke u konačnici očuvale da uopće danas možemo govoriti da ova borba za dom, za naš narod ima smisla, jer tu smo svoji na svome. U nesavršeno uređenom društvu moramo dati svoj doprinos da se ono uredi po mjeri i hrvatskog naroda”, naglasio je Čović.

Lider HDZ prisustvovao je i svečanoj misi upriličenoj tim povodom, sa koje je Vinko Mikulić Bajević poručio da je Dragan Čović kandidaturom Borjane Krišto razoružao muslimane.

- Uvijek su tema Dodik i Čović, koju god televizijsku stanicu u BiH upalite, ta je tema. Ali Čović ih je razoružao za ove izbore kada je imenovana gospođa Borjana Krišto da ona bude ta koja će stati na čelo hrvatskog naroda, da dokaže onim lažljivcima i progoniteljima hrvatskog naroda, da nije ni Čoviću ni mnogim drugima do interesa samih sebe nego do interesa hrvatskog naroda. Zato braćo i sestre, imamo prigodu da pokažemo svoje zajedništvo, 2. listopada iziđimo na izbore! Ovo nisu izbori, ovdje se radi da glasujemo da smo Hrvati, ako bismo izašli od 80 do 90 posto, dobila bi naša predstavnica preko 250 tisuća glasova - istaknuo je Bajević kazavši kako to muslimani nikakvim smicalicama ne mogu sustići".


(Patria/  Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.