12.7.2022. 11:58
0
Krišto amnestira Čovića, ne sviđa joj se rezolucija Bundestaga: Ne može biti krivac na jednoj strani?!
Bošnjački politički predstavnici su htjeli zadržati stanje kakvo jeste ili da uz nametanje uslova bude drugačiji ustroj BiH kao unitarne države, kazala je Borjana Krišto, kandidatkinja udruženja HNS za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima govoreći o neuspješnim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Ona je dodala da se predsjednik HDZ BiH Dragan Čović trudio i predlagao rješenja u skladu sa Ustavom BiH kako bi se svi osjećali komotno u BiH. 

"U BiH se ne može tražiti krivac na jednoj strani pogotovo onoga ko je malobrojniji, ko nema demokratski kapacitet da na bilo koji način zaustavili ili riješi stvari na jedan drugačiji način",
dodala je. 

Kazala je kako je njena kandidatura "pružena ruka" te da se moraju unaprijediti odnosi unutar FBiH između Bošnjaka i Hrvata, kao i povjerenje između sva tri konstitutivna naroda. Govoreći o rezoluciji koju je prošle sedmice usvojio njemački parlament Bundestag, Krišto je rekla da su stavovi navedeni u rezoluciji štetni za budućnost i opstojnost BiH te u suprotnosti sa Aneksom 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma (Ustav BiH).


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.